(Dutch) Persbericht: SmartOcto start direct met grote mediapartijen

(Dutch) Persbericht: SmartOcto start direct met grote mediapartijen

Utrecht 4-12-2015: Nog geen drie maanden na lancering sluit de startup SmartOcto.com overeenkomsten met BNN-VARA, De Persgroep, SBS, VRT en de marketingafdelingen van Heijmans en Miele. Deals met andere mediamerken zijn nog in de maak. SmartOcto berekent aan de hand van big data het optimale scenario voor elk verhaal over alle contentkanalen heen.

Het jonge bedrijf achter SmartOcto.com, CleverLions, heeft met oprichters Erik van Heeswijk en Rutger Verhoeven de nodige ervaring in huis. Zij namen de afgelopen jaren afscheid van prominente functies binnen de Publieke Omroep om een andere weg in te slaan. Verhoeven: “We hadden het gevoel dat contentstrategie met big data veel effectiever kon. Uit die drive is SmartOcto.com ontstaan. Het is echt een unieke dienst, die met redacties en marketeers meedenkt en tips geeft.”

De startup founders wisten dat hun product voor mediapartijen een belangrijk probleem zou oplossen, de distributie van en engagement over verhalen optimaliseren, maar toch zijn zelfs zij verbaasd over de razendsnelle adoptie. Van Heeswijk: “Het inkt van het logo is nog maar net droog, maar we worden nu al overstelpt met aandacht.” CleverLions is daarover in gesprek met verschillende prominente investeerders.

SmartOcto.com visualiseert op een unieke manier hoe een merk de doelgroep bereikt en geeft realtime suggesties voor elk verhaal. Het notificatie-dashboard richt zich op storytellers en is gebaseerd op jarenlange ervaring in de mediasector.

===========================

NOOT VOOR DE REDACTIE

SmartOcto is onderdeel van de CleverLions groep, aandeelhouders zijn Fabrique Ventures en Taco Zimmerman, Directeur van Tuvalu Media.

Voor contact:
Erik van Heeswijk – CEO en co-founder CleverLions
– erik@cleverlions.com

Rutger Verhoeven – CCO en co-founder CleverLions
– rutger@cleverlions.com

Foto’s van de founders, logo’s en ander beeldmateriaal zijn op aanvraag verkrijgbaar.
Meer info op: www.smartocto.com

Share this

pler182428

Add your comment